Skip to main content

Private Equity cég eladása

Megbízónk, egy Private Equity cég, egy befektetéséhez keresett az adott iparágban (high tech) jártas, de alapvetően felső vezetői tapasztalatokban bővelkedő interim igazgatósági elnököt, tanácsadót, a management és a tulajdonosok közötti kommunikáció javítóját.

A jól működő cég piaci helyzetének stabilizálása, folyamatos, fenntartható növekedési pályára állítása, majd eladása állt a befektető célkeresztjében. Ehhez alakítottuk ajánlatunkat, melyben a közösen meghatározott célokhoz igazítottuk tevékenységünket:

„Az előzetes ismerkedések alapján kialakított véleményünk szerint az operatív elnöki tevékenység első 12 hónapjának időigénye 3 szakaszra bontható. Az első három hónapban heti négy napra van szükség (ismerkedés, stratégia kialakítása és tevékenységekre és időszakokra való lebontása, idei árbevétel biztosítása), a következő három hónapos időszakban heti három nappal számolunk (tervezés, a legnagyobb ügyfelekkel való tervegyeztetés, érdekeltségi rendszer véglegesítése, kontrolling rendszer kialakítása, nagyobb költségcsökkentési projektek beindítása), míg az elkövetkezendő hat hónap vélhetően heti két nap elfoglaltságot jelent.

Ebben a kalkulációban a jelenlegi vezérigazgató maradásával számoltunk, ha ez mégsem így alakult volna, akkor nagyobb heti elfoglaltság mellett vállaljuk az interim vezérigazgatói poszt betöltését, valamint az új állandó vezérigazgató keresés irányítását.

Díjazásunkat két részre osztottuk. Egy havi fix díjra, melyért cserébe vállaltuk a fenti célokat és egy jelentősebb sikerdíjra, mely a cég sikeres – előre meghatározott összeget elérő – eladásához kötődött.

Végül az eredetileg tervezettnél hosszabb időre volt szükség, de a projektet mindenki megelégedésére zártuk, a cég azóta is sikeresen működik.