Kereskedelmi folyamatok átszervezése

Alaphelyzet

A megbízó piacvezető, magyar magántulajdonban lévő, 17 milliárd Ft éves forgalmú, fémkereskedelmi, újrahasznosító és feldolgozó vállalat, a létszám 100 fő, telephelyek száma 5.

Projekt feladatok

A kereskedelmi folyamatok kialakítása és megerősítése (fémfelvásárlás és értékesítés, fémfeldolgozás), a kereskedelmi szervezet irányítása.

Eredmények

A piaci és tőzsdei volatilitás és a politikai bizonytalanság (hulladékfeldolgozás esetleges privatizációja) által befolyásolt nehéz időszakban bevezettük a kereskedelmi partner látogatások szigorú heti tervezését, rendszeres marketing és beszerzési kampányokkal növeltük a piaci jelenlétet, belső és vásárolt adatbázis alapú, hideghívásos call center (telemarketing) kampányokat indítottunk.

Bevezettük a telepi készletek és a beszerzési árak központi ellenőrzését és felügyeletét, az eladási irányok és kiszállítási módok csökkentésével és racionalizálásával csökkentettük a fajlagos költségeket, optimalizáltuk a termékek fedezetét.

A kintlévőségek rendszeres, központi ellenőrzésével, a készletszintek ellenőrzésével javítottuk a cash flow-t. A belső fémfeldolgozás területén rendszeres, heti termeléstervezést és az eredmények visszaellenőrzését indítottunk el.

A vállalati eredmény növelése céljából a telephelyek egész rendszerét, a vállalati szervezetet és irányítást érintő, komplex akciótervet terjesztett az interim menedzser a tulajdonos elé.